Inloopspreekuur
voor creatives

Hoe werkt Web Wednesday?

Lijfelijk aanwezig zijn bij Web Wednesday is natuurlijk leuker dan in de Google Hangout of via Skype, maar meedoen is belangrijker dan de stoelen warm houden. Hoe werkt Web Wednesday? Op iedere manier die in ons vermogen ligt. We willen je gewoon graag succesvol maken.

Web Wednesday heeft maar één doel en dat is onze klanten vooruit helpen met en stimuleren bij hun communicatie.

Hoe werkt Web Wednesday?

Hoe werkt Web Wednesday?

Web Wednesday werkt eenvoudig. Wie zijn haar laptop meeneemt is hier op woensdagmorgen tussen 9:00 en 12:00 uur welkom.

Waarmee kan ik aan de slag tijdens Web Wednesday?

Geen klant is hetzelfde. De vragen gaan ondermeer over Google Adwords, social media zoals Facebook, Twitter en Instagram en natuurlijk het maken van aanpassingen aan een (WordPress) website. Steeds meer klanten willen vloggen op YouTube of zelf bedrijfsvideo’s opnemen en bewerken.

Waarop richt Web Wednesday zich?

Tot dusver hebben we ondernemers geholpen met de meest uiteenlopende zaken op het gebied van communicatie. Meestal gaat het om vragen over de website, maar we hebben het ook al meegemaakt dat er op woensdagmorgen een groep deelnemers van een workshop van enkele weken geleden stond die het voor elkaar hadden gekregen om vanuit Maastricht naar Hoek van Holland te komen. Ze wilden nog eens hun pitch op elkaar oefenen en ’s middags gezellig met elkaar naar het strand.

Kan ik ook tips krijgen als Adobe me tot wanhoop drijft?

Er zijn klanten die even wat hulp nodig hebben met Photoshop of Illustrator. Soms is het handig even van te voren te melden waarmee je zit, zodat we kunnen zorgen voor antwoorden. Een communicatieadviseur is nu eenmaal geen ontwerper. Gelukkig hebben we wel een paar hele goede ontwerpers in de kaartenbak, dus er valt altijd een mouw aan te passen.

Web Wednesday. Wat zijn de regels?

Er zijn geen regels. Deelname is gratis, maar de ruimte hier is niet onbeperkt, dus geldt de regel eigen klanten eerst.

Web Wednesday. Gewoon een leuke plek om buiten de deur te werken.

Er zijn ook klanten die op voorhand geen vragen hebben, maar die het gewoon leuk vinden om een ochtendje hier aan hun website te komen werken. Ze nemen hun laptop en wat lekkers voor bij de koffie (hint!) mee en gaan hier aan de slag. We hebben koffie, licht, internet en stroom voor al je andere apparatuur dus wat houdt je tegen?

Pas hadden we een klant die we nooit zien en die (helaas) niet actief is met zijn website. ‘Ik heb een gekke vraag. Jullie hebben toch een negatievenscanner? Ik heb een paar enorme negatieven van vroeger die niet in een gewone scanner passen. Mag ik hier vandaag wat negatieven scannen?’ Tuurlijk! Wees welkom!

Zien we je woensdagmorgen?